6,00 KM
Sastav:
Cynosbati fructus (Šipak plod) 30%
Pyrus malus fructus (Jabuka plod) 20%
Rubi idaei folium (Malina list) 20%
Rubi fructicosi folium (Kupina list) 15%
Urticae folium (Kopriva list) 15%
Upotreba: Vitaminski čaj tradicionalno se koristi kao vitaminski napitak i čaj za uživanje u jesenjim i zimskim mjesecima.
Način pripreme i upotrebe čaja: Dvije do tri supene kašike čajne mješavine preliti sa 1 l hladne vode. Sud poklopiti, zagrijati do ključanja i ostaviti da lagano vri 20-30 sekundi. Ostaviti da odstoji najmanje 2 sata pa procijediti. Po potrebi zagrijati i piti više puta dnevno po šolju zaslađenog čaja sa medom.
Napomena: Čaj nije zamjena za redovnu liječničku terapiju.
Rok upotrebe: 24 mjeseca
Pakovanje: 50 g